Kollajen Takviyeleri Vegan Olabilir mi?


247 Dünyadan Haberler
247 Dünyadan Haberler

Google Trends’e göre, kolajen takviyesi aramaları son on yılda istikrarlı bir şekilde artıyor ve 2018 ve 2021’de büyük artışlar görülüyor. Tesadüfen, veganlık aynı yıllarda abone sayısında artış gördü; 2017’deki bir rapor, kendilerini vegan olarak tanımlayan Amerikalıların bir önceki yıla göre %600 arttığını gösterdi (Plant Based News aracılığıyla). Kollajen takviyelerindeki ana bileşenlerin genellikle hayvan dokusundan geldiğini göz önünde bulundurarak veganlar bitki bazlı alternatifleri tercih ettiler.

Ancak, çoğu uzman sizi yapmamanız konusunda uyaracaktır. “Kendini ‘vegan kolajen’ olarak pazarlayan herhangi bir şeyin içinde kolajen yoktur… Bu, ‘Git biraz vegan kemik suyu iç’ demek gibi bir şey olurdu – asla vegan olmayacak. Kollajen ineklerden, tavuklardan ve balıklardan gelir,” dedi mindbodygreen’in kayıtlı beslenme uzmanı Ashley Jordan Ferira. “Haydi gidelim ve ‘vegan kolajen’ olan efsanevi tek boynuzlu atı yakalayalım. O yok.” Bu takviyeler genellikle vücudunuzdaki C vitamini ve çinko gibi doğal kolajen üretimini artırabilecek bileşenlerle yapılır. Ama çalışıyorlar mı? Dermatolog Ava Shamban Coveteur’e “Kimse dürüstçe bilmiyor, ancak ilgili bileşenlere dayanarak genel faydaları olduğunu gösteriyor” diyor. “Zor olan kısım, bu güçlendiricileri sindirmek ve doğrudan dermal faydaları ölçmek kolay değil.”

Gönderi kaynağı: Liste

Kollajen Takviyeleri Vegan Olabilir mi? İlk olarak 247 News Around The World’de yayınlandı.


Kaynak : https://247newsaroundtheworld.com/entertainment/can-collagen-supplements-be-vegan/

Yorum yapın

SMM Panel PDF Kitap indir